vineri, 19 august 2011

Scandal la Work and travel

Nu stiu daca sunteti la curent cu manifestatiile studentilor aflati in programul W&T dintr-un oras din Pansylvania.
Intrati aici pentru cateva detalii:  http://mobile.nytimes.com/article?a=830102&f=21
Sau aici:  http://www.agendadeiasi.ro/arhiva/17499-sute-de-studenti-angajati-prin-programul-work-and-travel-au-protestat-in-sua-printre-protestatari-se-aflau-si-studenti-romani.html 


sâmbătă, 6 august 2011

Modele case si aranjamente de curte

Aici e un model de scari pe care l-am putea face afara (cele care coboara de la garaj) sunt din lemn si pe trepte este pietris ca sa nu aluneci. Poza e facut pe Mackinac Island, unde iarna e foarte frig, ninge si ingheata bine, iar toamna polua mult, iar dupa cum arata, scarile se tin destul de bine.
Aici e un model de alee cum ma gandeam eu. Eu zic ca arata frumos, ii da curtii un aspect mai aerisit si natural...pana la urma ideea de a avea o casa la munte e intarita de dorinta de a scapa de bentonul si aglomeratia din oras.



Din pacate nu se vad prea bine culorile, dar era un bleu pal si ferestre albe

Aici voiam sa va arat cum au ei curtea, nu au decat iarba, nu exista alei de ciment si mi se pare mult mai frumos. Eventual putem sa punem niste placi de piatra cum sunt cele din primele poze. Arata bine si cred ca cu totii vrem sa scapam de betoanele din Bucuresti.

Aici casa avea un galbui cam cum voiati si voi sa o faceti, doar ca sunt acele contururi rosii. Asta cred ca se preteaza pentru  o casa la munte. 

Astea sunt cateva aranjamente pentru curte, sunt simplu de facut si ii dau curtii un aer aparte. In fine, astea stiu ca sunt deja ultimele detalii, dar asa ca idee :)





Aici e modelul de garaj, era cu un bleu spre gri.

O imagine frontala, eu zic ca ar arata frumos sa facem si noi ceva de genul asta. Imi plac felinarele mici din parti si decoratia de sus.

aici e un detaliu de la fatada garajului. Nu mi se pare nici greu si nici scump sa facem si noi ceva de genul asta :) 

luni, 1 august 2011

Intra pe link-ul asta si spune-mi daca  ti-a placut.
Este o melodie care si azi este in niste topuri, pe primul loc.
Este cantata de un japonez, cu o voce superba, in memoria lui Syd Barret.
Cine a fost Syd? A fost intemeietorul grupului Pink Floyd, care dupa ce le-a dat linia, s-a etras inexplicabil.
Celmai bun prieten si invatacel al lui a fost Roger Waters, basistul lui Pink Floyd, si compozitorul lor cel mai bun.
 A trait pana in 2006 departe de scena. A mai pictat, a mai scris poezii, dar nimic pentru public.

http://www.youtube.com/watch?v=Fhj6F6NboAk

sâmbătă, 23 iulie 2011

pleaca-ti chipul catre mine
si varsa-ti lacrimile pe pamant,
adu-ti aminte cine esti,
trecutul ti-e viata dinainte,
caci ne-am nascut din timp
prin veacuri de-a lungul lunecand,
am construit imparatii de piatra
transpuse din sclipirea unui gand

adu-ti aminte ca mi-ai fost aproape,
si iubeste-te iar cum m-ai iubit pe mine
lasa-te intors la vietatea de dinainte,
la acel glas suav de cuvinte,
caci acum mi-esti doar o soapta lenta
intr-un cor frematator

Iti certi aproapele
pentru ca-l iubesti atat de mult,
iti cauti iertare, dar t-amagesti...
si alergi in cercuri stramte
cu teama sa te intorci,
cand un sentiment grozav
s-aduna-n mintea ta.

dar mi-ai fost aproape,
un gand intre cuvinte.
de ce nu te intoarci la zambetul creator?
deschide aripile, nadir punct latent!
ridica-ti stralucirea mintii
catre tremurul omenirii,
faureste timpul din iubirea ta
si lasa-te cuprins in libertatea sa.

Mackinac Island

Strada principala Mackinac Island

Soseaua care inconjoara insula



Turnuletul nostru de piatra (toti care ajung acolo construiesc cate unul, era plin :)





Arch Rock

Prin padure 



Mackinaw City

Bike trail


Add caption


Casuta din Mackinaw City

Casuta din Mackinaw City 

Mackinaw City

apus de soare peste lacul Huron

Mackinaw Bridge

Mackinaw Bridge

Casa noastra

marți, 19 iulie 2011

Nimic nou de 2065 de ani

Bugetul trebuie echilibrat,
Tezaurul trebuie reaprovizionat,
Datoria publica trebuie micşorata,
Aroganţa funcţionarilor publici trebuie moderata şi controlata, şi
Ajutorul dat altor ţari trebuie eliminat pentru ca Roma sa nu dea faliment.
Oamenii trebuie sa înveţe din nou sa munceasca în loc sa traiasca pe spinarea
statului."
(Cicero, anul 55 înainte de Hristos)

In concluzie nu s-a modificat nimic de 2065 de ani !!!

73 de melodii clasice superbe

Auditie placutahttp://www.saigonocean.com/nghenhacHoaTau/jukebox.swf

joi, 30 iunie 2011

Ati auzit de Syd Barret?

Ascultati o melodie a lui Syd Barrte, fondatorul gupului Pink Floyd, care, din pacate s-a retras prea timpuriu de pe scena (in 1968), din cauza unor probleme mediacale provocate de droguri (LSD). A murit in 2006, la 60 de ani , fara sa mai apara in public si fara sa mai cante de prin 1970:

marți, 28 iunie 2011

Ascultati aceasta melodie a lui Led Zeppelin. Daca va place, mai am.
Iata ce comenta cineva pe youtube:
Led Zeppelin are the gods of Rock.

John Henry BONZO Bohnam, the god of the fucking POWER.

Jimmy Page, the lord of mystic things. the god of the Rock's Hell.

John Paul Jones, the god of Perfection.

Robert Plant, the god of Heaven.

It isn't music, it's MAGIC. Enjoy it.

Eu sunt total de acord.
http://www.youtube.com/watch?v=yO_EgW1zxWQ

Familia regala a ajuns la Chicago

sâmbătă, 25 iunie 2011

Un punct de vedere interesant

Acest articol este scris de un fost sef al meu, pe care il respect pentru tot ce a facut pentru NOI TOTI (stie le la cine ma refer) si pentru anumite puncte de veder pe care le propaga in blogosfera de cativa ani. Acesta este unul dintre punctele de vedere pe care le agreez: In continuare reiau prin copy-paste intreg articolul:

Citez din presã: "Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere", a spus Băsescu la B1 TV”.

Desigur, a spus mai multe în acel interviu, dar m-am oprit la acest citat pentru simplul motiv cã aşa gândesc şi eu, nu pentru cã nu aş agrea celelalte afirmaţii. Intrucât un rege poate pretinde orice supuşilor sãi, apãi acei supuşi sunt îndreptãţiţi a-i pretinde regelui sã-i apere. Cu orice preţ. Or, numitul Mihai a plecat şi şi-a lãsat supuşii de izbelişte. La un rege, este nerelevant cã s-au fãcut presiuni asupra lui! Doar nu-şi imagineazã cineva cã regii lumii, care s-au bãtut sã câştige teritorii şi sã le fie bine supuşilor lor, sau care s-au bãtut ca sã-şi apere teritoriile, se bãteau fãrã nici o presiune! Sau cã, duşmanii lor, îi întâmpinau cu pâine şi sare! Un rege învinge şi devine erou, sau moare şi devine tot erou. Doar “neica Nimeni” are dreptul sã-şi punã palma-n c_r şi sã plece, zicând cã a fost împins de alţii la un asemenea gest. Si, oricum, dupã ce comiţi un asemenea gest, îţi trebuie mult tupeu sã mai vii şi sã mai pretinzi cã te-ai sacrificat pentru poporul tãu. Ca sã fiu sincer, pe mine mã oripileazã si simplul fapt cã mai existã români care folosesc sitagma “Mihai de România”. Care … de România? De România sunt amãrãştenii care n-au trenuri cu care sã plece şi sã o ducã bine, dând vina pe alţii. De România sunt ãştia care nu pot da vina nici mãcar pe ãia care chiar sunt vinovaţi de necazurile lor. De România este poporul român. Asta, aşa cum este el, mai leneş, mai mincinos, mai delãsãtor, mãcar n-a fugit şi nu s-a întors sã pretindã a fi reînscãunat. Ce fãcea “mãria sa regele Mihai” dacã gãsea ţara goalã la înapoiere, românii plecând şi ei, cã şi asupra lor s-au exercitat presiuni? Sã fi gãsit numai zidurile, gropile de gunoi, cimitirele, maidanezii şi ceva boschetari care nu puteau nici sã fugã. Al cui rege mai vroia sã fie şi ce mai pretindea? Zicea cineva, pe la o televiziune, cã Mihai a fost o victimã a istoriei. Pãi, eu ştiam cã regii fac istoria! Cât de mãreţ şi de respectabil poate fi un rege care face o istorie a cãrei victimã devine el îsuşi?!? Si care este filonul de moralitate pe care îl transmite poporului sãu un rege care abdicã? Cumva, în Constituţia pe baza cãreia funcţiona monarhia în România scria cã regele poate abdica? Dacã da, în ce condiţii? De exemplu, dacã venea cineva care îi cerea “cu pistolul la tâmplã” sã abdice, pretinzând cã vroia sã facã ceva mai bine pentru România decât face el, ar fi abdicat regele? Dar dacã îi spunea cã vrea sã nenoroceascã România, abdica?!?

Si a mai zis preşedintele cã ţara nu avea numai un prim-ministru pe care sã-l declari criminal de rãzboi, în persoana lui Ion ANTONESCU, ci avea şi un şef de stat, care era chiar cel care acuma ar vrea sã fie rege, dar atunci când era s-a fãcut “cã plouã”. Chestia asta mi-i aminteşte pe trepãduşii politruci din MApN care s-au grãbit sã lipeascã eticheta cu “Criminal de Rãzboi” sub pozele lui Antonescu, inclusiv acolo unde el ocupase funcţii pentru care el nu a fost niciodatã acuzat, de nimeni. Cã Antonescu nu a ajus general provenit din cizmar, nici provenit din tâmplar, nici provenit din absolvent de agronomie, sau alte specialitãţi care mai de care mai “militare”. El era militar de carierã, iar asta presupune cã a trecut prin mai multe funcţii pânã a ajuns şef al Marelui Stat Major, funcţii pentru care nu a fost condamnat nici politic, nici istoric. De ce trebuie sã i se punã eticheta “Criminal de rãzboi” peste tot pe unde el a activat cu onoare?!? De exemplu, acolo unde apare poza lui ca ataşat militar. Adicã, atunci când nu conducea şi nu comanda pe nimeni. Fucţie în care nu a comis nici o crimã. Pãi e vreo deosebire între ãştia care au fãcut aşa şi bolşevicii care au procedat absolut la fel când au nãvãlit în România şi care i-au etichetat drept criminali pe toţi oamenii care fãcuserã ceva pentru ţara asta? Dar ãia, mãcar, cel puţin o parte dintre ei, nu erau români. Mi-e greu sã cred cã ãştia ar fi, chiar dacã se declarã ei olteni, ardeleni, sau moldoveni. Tot cozi de topor sunt. E adevãrat, sunt fãcute din lemn furat din pãdurile româneşti. Dar lemnul ãla e provenit din copaci scorburoşi şi îmbibaţi cu mucegai, alungaţi pânã şi de pãdure.

N.B. Ca sã nu-şi rãceascã gura de pomanã vreun papagal, precizez cã eu nu judec politic, cã n-am cunoştinţe politice, eu nu judec istoric, cã nu am cunoştinţe istorice. Eu judec moral, pentru cã moralitatea este o manifestare umanã, nu doar un sumum de cunoştinţe, învãţate, de unii, din cãrţi, fãrã nici-o tangenţã cu propria lor existenţã. Si nici mãcar nu-l laud pe preşedintele Patriei. Nu de alta, dar eu ştiu cã acum vreo câţiva ani, când a condamnat comunismul criminal cu care el, de fapt, a colaborat, avea o altã viziune despre Mihai.